Bagaimana untuk melumpuhkan penghantaran panggilan melalui ##002#, pengguna Telkomsel Indosat dan Tri

Bagaimana untuk melumpuhkan penghantaran panggilan Telkomsel melalui #002#

Cara untuk melumpuhkan pemajuan panggilan melalui ##002# adalah sangat mudah. Pengguna Telkomsel, Indosat dan Tri boleh menggunakan kaedah ini untuk mengelakkan kecurian token OTP.

Kod One Time Password (OTP) ialah kod rahsia yang biasanya dihantar melalui SMS atau telefon ke nombor pengguna. Kod OTP ini sangat penting untuk anda mengesahkan apl, media sosial dan akaun lain.

Anda mesti merahsiakan kod OTP yang dihantar ke nombor anda untuk mengelakkan penggodaman akaun. Selagi tiada orang lain mengetahui kod OTP anda, anda boleh menjamin bahawa akaun anda selamat.

Cuma, walaupun ia sangat dikawal, token OTP anda boleh dibocorkan kepada orang lain jika anda terjerumus ke dalam mod penipuan. Ia adalah ciri pemajuan panggilan yang boleh menjadi celah dalam kecurian token OTP.

Ciri ini membolehkan orang lain mengalihkan panggilan telefon dari nombor utama ke nombor lain. Selain itu, terdapat juga ciri penghantaran SMS yang boleh memajukan SMS ke nombor orang lain.

Pengendali selular sudah menyediakan ciri ini supaya pengguna masih boleh dipanggil jika nombor utama tidak aktif, sibuk atau di luar julat.

Pakej Internet Tanpa Had Telkomsel 2022, Ini Cara Mendaftar

Walau bagaimanapun, penggodam telah bijak mengambil kesempatan daripada ciri pemajuan panggilan untuk mencuri token OTP. Jika kod OTP diperoleh, penggodam akan mudah mengambil alih akaun media sosial seperti Facebook, gmail atau aplikasi lain.

Terutama untuk aplikasi e-wallet seperti Gojek, OVO dan DANA yang sering menjadi sasaran. Jadi anda perlu berwaspada.

Bagaimana untuk melumpuhkan pemajuan panggilan melalui ##002#

Jika anda rasa anda memerlukan kurang ciri panggil ke hadapan Ini, maka anda boleh melumpuhkannya.
Bersumberkan terus dari halaman Twitter Rasmi TelkomselAnda hanya boleh mendail USSD ke ##002#.

Trending:  Tdomino Boxiangyx Alat Mitra Higgs Domino Download Apk v15

Pentadbir tapak “Tomatonews” telah mencuba dan terbukti berjaya. Berikut ialah langkah bagaimana untuk melumpuhkan pemajuan panggilan melalui kod dail USSD.

1. Sediakan telefon pintar dengan nombor anda dipasang.

2. Pilih pilihan panggilan pada skrin telefon mudah alih anda.

3. Selepas nombor muncul, sila tekan kod dail USSD iaitu ##002# dan pilih Ya atau OK. Untuk makluman, pengguna kad Indosat Ooredoo Dan juga tiga pihak Kod ini juga boleh digunakan.

4. Selepas menekan ikon di atas, pemberitahuan “Panggilan berjaya dipadamkan” akan muncul. Ciri yang bermakna panggil ke hadapan Ia tidak aktif dan tidak boleh digunakan lagi. Bagaimana untuk melumpuhkan penghantaran panggilan melalui ##002#, pengguna Telkomsel Indosat dan Tri

Cara nak dapatkan kuota kecemasan Indosat, ada 3 GB 7 hari

Nah, cukup cepat dan mudah bukan! Ini ialah maklumat tentang cara untuk menarik diri Alihan panggilan Telkomsel, Indosat dan Tri melalui kod ##002#. Jika anda mempunyai sebarang soalan atau maklumat lain, sila tulis di ruangan komen.