Cara menggunakan pegangan utama Indosat Unlimited 2022

Cara menggunakan Saham Utama Indosat Unlimited
Cara menggunakan bahagian induk tanpa had Indosat

Cara menggunakan Kuota Indosat Unlimited sebenarnya mudah sahaja. Anda masih boleh mengakses media sosial menggunakan internet pada kelajuan penuh.

Pakej aplikasi tanpa had

Indosat Ooredoo terus berusaha untuk memberikan perkhidmatan terbaik kepada pelanggannya. Salah satu produk yang ditawarkan ialah pakej dalam talian tanpa had pada semua aplikasi popular.

Bermula dari hanya Rs 5,000, anda sudah boleh menikmati lagu dan aktiviti kegemaran anda dalam talian. Iaitu, akses kepada YouTube, Instagram, Spotify, dan Joox.

Juga aplikasi popular seperti Tokopedia, Bukalapak, Shopee, Traveloka, Facebook dan WhatsApp bermula dari IDR 5,000.

Anda boleh menikmati semua berkas di atas tanpa kehabisan atau tanpa had sehingga tamat tempoh aktif berkas tersebut.

Cara menggunakan bahagian Indosat Unlimited
Cara menggunakan kuota induk tanpa had Indosat

had penggunaan saksama

Selepas melepasi Had Penggunaan Adil atau FUP (Dasar Penggunaan Adil), anda masih boleh mengakses semua apl yang disebutkan di atas. Hanya pada kelajuan terhad.

Disebabkan pengehadan dasar penggunaan saksama ini, ramai yang berpendapat bahawa pakej tanpa had untuk aplikasi Indosat seperti Youtube adalah pembohongan.

Sebenarnya pakej unlimited ini tidak menipu cuma kelajuannya telah menurun secara drastik kepada 64kbps sehingga sukar untuk menonton aplikasi video terutamanya YouTube dengan lancar.

Cara nak dapatkan kuota kecemasan Indosat, ada 3 GB 7 hari

Dari halaman produk Indosat Unlimited, kelajuan akses aplikasi akan menurun daripada kelajuan penuh kepada 64kbps apabila anda mencapai had penggunaan aplikasi dalam gigabait seperti berikut:

Pakej pertama ialah 5000: 1 GB FUP

Pakej kedua 15000: 2 GB FUP

Pakej ketiga 25000: 4.5 GB FUP

Empat pakej 60,000: 15GB FUP . FUP

Pakej kelima 80,000: Had Penggunaan Saksama 20 GB

Pek Keenam 100,000: Had Penggunaan Saksama 25 GB

Sekiranya anda menggunakan aplikasi mengikut had yang dinyatakan di atas, anda pasti tidak akan selancar seperti biasa apabila menonton Youtube, bermain Facebook, Instagram, dll.

Jadi bagaimana anda mengakses pelbagai aplikasi popular di atas pada kelajuan penuh? Bagaimana untuk mengatasi had penggunaan adil Indosat?

Mengapa rangkaian Indosat lambat hari ini? Ini adalah cara mudah untuk menyelesaikannya

Cara menggunakan bahagian rumah Indosat

Untuk mengelilingi Indosat FUP, ramai yang mencari maklumat tentang cara menggunakan kuota rumah Indosat supaya mereka boleh mengakses aplikasi popular dengan kelajuan yang baik.

Walaupun penggunaan telah melebihi dasar penggunaan adil, anda mungkin berpendapat bahawa anda masih boleh mengakses apl dengan lancar kerana ia mempunyai kuota asas.

Tetapi sebenarnya saya masih lambat apabila menggunakan aplikasi itu. Setelah diperiksa, ternyata kuota utama anda tidak digunakan. Jadi kenapa bahagian utama Indosat tidak boleh digunakan?

Jawapannya adalah satu dan cukup jelas di halaman rasmi Soalan Lazim Indosat Ooredoo, Inilah dia;

Jika penggunaan Unlimited Youtube, Instagram dan aplikasi lain (di atas) mencapai had yang munasabah, anda tidak boleh menggunakan kuota.

Jika anda mencapai had munasabah (FUP), penggunaan seterusnya masih tidak terhad pada kelajuan perlahan 64 kbps.

Cara menggunakan saham tempatan Indosat

penyelesaian

Tetapi jangan risau, anda masih boleh mengakses Facebook, Youtube dan media sosial lain dengan perkongsian rumah Indosat.

Penyelesaian pertamaIaitu, dengan memasukkan bukan melalui aplikasi, tetapi melalui pelayar.

Sila buka Youtube, Facebook dan media sosial lain melalui Chrome, Firefox, Google atau Opera.

Jika anda menggunakan kuota utama kelajuan penuh, ia akan menjadi pantas apabila membuka Youtube atau Facebook walaupun melalui pelayar sahaja.

penyelesaian keduajika ditekan oleh FUP, bagaimanakah kelajuan itu boleh kembali normal semula pada kelajuan penuh?

Nasihat daripada Indosat Untuk menjadikan kelajuan internet anda kembali normal, anda boleh membeli pakej EXTRA Kuota dan Booster di * 123 * 222 # atau membeli semula pakej tanpa had.

Jadi, ini adalah maklumat tentang cara menggunakan Indosat Unlimited Master Stake. Ia mungkin berguna!

Trending:  Nonton Film Korea 2037 Sub Indo, Ini Linknya